Uvjeti korištenja i privatnost

Uvjeti korištenja i privatnost

Opći uvjeti poslovanja e-trgovine kutikula-frizerskaoprema.hr

OSNOVNI PODACI O PRODAVATELJU
 
Naziv: DEINDE d.o.o. za trgovinu i usluge
Skraćen naziv: DEINDE d.o.o.
Sjedište: Dinka Šimunovića 25, 21000 Split
Upisano u reg. uložak pod MB subjekta Trgovačkog suda u Splitu 060312372
Poslovna banka i broj žiro-računa IBAN: Privredna banka Zagreb d.d. Zagreb

IBAN: HR3723400091110754517
OIB: 68143215327
MBS: 060312372
Osoba ovlaštena za zastupanje: Sanja Čolaković
Broj telefona: +385 21 466191
Adresa elektroničke pošteinfo@kutikula-frizerskaoprema.hr
Adresa za dostavu pošte: Dinka Šimunovića 25, 21000 Split
 
Potrošač, u svojstvu kupca, sklapa ugovor o kupoprodaji sa tvrtkom Deinde d.o.o. za trgovinu i usluge, Dinka Šimunovića 25, 21000 Split u svojstvu prodavatelja.

Pravne osobe kao kupci podliježu primjeni Zakona o obveznim odnosima i Zakona o elektroničkoj trgovini te se na njih ne primjenjuje Zakon o zaštiti potrošača. Ovi Opći uvjeti poslovanja primjenjuju se na pravne osobe u dijelu koji se odnosi na glavna obilježja proizvoda, postupak sklapanja ugovora, cijena proizvoda, način plaćanja i otprema proizvoda, opis načina isporuke proizvoda, troškovi dostave i opće informacije. Prodavatelj može prema svome izboru pravnoj osobi omogućiti u svakom konkretnom slučaju prava koja ima kupac koji je potrošač.
 
Sklapanje ugovora o kupoprodaji putem web stranice www.kutikula-frizerskaoprema.hr regulirano je u skladu sa zakonskim odredbama uzimajući u obzir naročito načela i odredbe direktiva i uredaba Europske unije. Sklapanje ugovora putem web stranice www.kutikula-frizerskaoprema.hr predstavlja sklapanje ugovora na daljinu.

Ugovor je sklopljen kada prodavatelj primi elektroničku poruku koja sadržava izjavu kupca da prihvaća ponudu. Prodavatelj može raskinuti ugovor o kupoprodaji, ako kupac ne uplati kupoprodajnu cijenu, te nije dužan izvršiti isporuku proizvoda do trenutka primitka uplate kupoprodajne cijene, osim u slučaju kada je kupac odabrao način plaćanja pouzećem. Ukoliko kupac iz nekog razloga ne preuzme pošiljku te se ista vrati prodavatelju, prodavatelj neće ponoviti druge dostave.

Postupak kupnje

Kupovina se obavlja naručivanjem dostupnih proizvoda koje kupac bira na temelju fotografije i osnovnog opisa. Fotografije su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati dostupnim proizvodima. Tehničke specifikacije pojedinih proizvoda su preuzete od strane proizvođača i prodavatelj ne odgovara za eventualne pogreške u opisu proizvoda.

Kupnju možete obaviti kao registrirani ili neregistrirani kupac.

1. Nakon pregleda proizvoda ukucajte željenu količinu u prozorčić (količinu možete naknadno promijeniti) i kliknite na tipku «Dodaj u košaricu». Otvorit će vam dijalog na kojem možete obaviti ili nastaviti sa kupnjom. Kliknite na “Dovrši kupnju”.

2. Ako želite promijeniti količinu nekog proizvoda, unesite promjenu u prozorčić pokraj proizvoda u koloni «Količina»

3. Ako ste završili s odabirom možete nastaviti dalje klikom na «Kreni na plaćanje» ili ako želite dodati još neki proizvod kliknite na «Nastavi kupovinu» te odaberite novi proizvod i ponovite prva 2 koraka za svaki proizvod.

4. Ukoliko želite ukloniti neki proizvod, kliknite na crveni X ispred proizvoda.

6. Nakon što ste zadovoljni sadržajem Košarice kliknite na «Kreni na plaćanje» kako bi  nastavili s postupkom kupnje.

7. Ukoliko ste se prije kupnje već logirali, morat ćete unijeti vaše podatke (obavezan unos podataka označenih crvenom zvjezdicom)

8. Ukoliko se niste logirali prije kupnje ili niste uopće registrirani korisnik, biti će vam ponuđene tri opcije za nastavak kupnje.

9. Ukoliko ste registrirani kupac izaberite prvu opciju i unesite svoje registracijske podatke. Ako se ne možete se sjetiti lozinke kliknite na «Zaboravljena lozinka» Nakon toga unesite svoje korisničko ime ili mail te kliknite na «Pošalji lozinku». Nova lozinka će vam odmah biti poslana na vašu mail adresu. Sada možete nastaviti s kupnjom.

10. Ukoliko niste registrirani, a želite se registrirati, odaberite drugu opciju. Nakon postupka registracije nastavljate s kupnjom.

11. Ukoliko želite obaviti kupnju a ne želite se registrirati odaberite treću opciju (u tom slučaju će te morati unijeti neke podatke o sebi ali oni neće biti sačuvani u našoj bazi podataka registriranih korisnike, već služe samo jednokratno za tu kupnju).

12. Nakon provjere i unosa dodatnih podataka za račun, označite polje Adresa dostave ukoliko se ta adresa razlikuje od adrese koja treba biti na računu. Nakon toga unesite podatke o adresi dostave.

13. Odaberite način dostave i način plaćanja. Na predračun će vam biti automatski uračunati troškovi dostave.

14. Još jedanput pregledajte cijelu ponudu na ekranu te upišite eventualne napomene na dnu predračuna.

15. Da bi mogli završiti kupnju morate potvrditi da se slažete sa uvjetima kupnje na način da potvrdite kvadratić pored Pročitajte i prihvatite.

15. Kliknite na «Naručite»

16. Ovime je proces naručivanja završen.

Ukoliko neki od proizvoda nije trenutačno dostupan, biti će te telefonski ili putem e-maila kontaktirani od strane naših djelatnika koji će vam pokušati pomoći preporukom zamjenskog proizvoda, informacijom o dostupnosti nedostajućeg proizvoda ili će vam ponuditi otkazivanje naručenog proizvoda, odnosno raskid Ugovora o kupnji na daljinu.

Kupovinu proizvoda u ime i za račun maloljetnika ili osobe lišene poslovne sposobnosti (potpuno ili djelomično), mogu zatražiti samo njihovi zakonski zastupnici.

Postupak registracije

Registracijom nam omogućavate da vam šaljemo naš Newsletter u kojemu vas obavještavamo o novostima iz naše tvrtke te o novostima na našoj web stranici.

1. Kliknite na «Registracija»
2. Unesite sve podatke te prepišite kod.
3. Kliknite na «Registriraj»

Ukoliko imate problema s registriranjem, logiranjem ili kupovinom, molimo vas da potražite pomoć na tel: 021/466-191 ili na mail info@kutikula-frizerskaoprema.hr

Cijena proizvoda, način plaćanja i dostava

Kupac se obvezuje naručene proizvode platiti jednim od sljedećih načina plaćanja:

  • Pouzećem isključivo gotovinom dostavljaču
  • Bankovnom transakcijom
  • Kreditnom ili debitnom karticom jednokratno ili na rate

Rok isporuke dostupne robe je od 2 do 5 radnih dana putem GLS dostavne službe, osim proizvoda za koje je kupac obaviješten o drugačijem roku isporuke. Dostava na otoke je 5 radnih dana.
 
Sve cijene izražene su u € ( Euro ) s uračunanim PDV-om. U slučaju pogrešno unesene cijene zadržavamo pravo izmjene uz prethodnu obavijest kupcu. Moguća su manja odstupanja u izgledu proizvoda u odnosu na njegovu sliku (trudili smo se u opisu proizvoda te razlike napomenuti).

Za sve proizvode vrijede jamstveni uvjeti prema uvjetima specifičnim za svaki proizvod (npr za el. uređaje rok iznosi 1 godinu, pokriva tvorničke kvarove i manjkavosti a ne pokriva mehanička oštećenja ili oštećenja izazvana nepravilnim rukovanjem…). Za proizvode koji se pokvare u jamstvenom roku, kvar ćemo ukloniti u najkraćem mogućem roku. Ukoliko je to nemoguće, izvršit ćemo zamjenu za isti ili sličan proizvod (u dogovoru s vama) ili će vam biti vraćen novac.

Privatnost podataka

Vaši podaci, koje dobrovoljno dajete prilikom procesa registracije, koristit će se prilikom procesa kupnje te za slanje newslettera i ostalih informativnih materijala. Vaše podatke nećemo ustupati trećoj strani. Registracijom izjavljujete suglasnost s tom praksom. Podaci koje nam dajete prilikom anonimne kupnje neće biti pohranjeni za daljnju upotrebu.

Vaše osobne podatke štitimo sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka. Imate pravo zatražiti ispravak, izmjenu ili nadopunu nepotpunih ili neažuriranih podataka, a ukoliko ne želite primati informativne podatke od nas, možete to zatražiti putem e-maila ili telefonski.

DEINDE d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnih podataka kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici DEINDE d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Unos i prijenos osobnih podataka

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava WSpay™ sustav za on-line autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSpay™ za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

Obavijest o načinu podnošenja pisanih prigovora

Sukladno odredbi članka 10. Zakona o zaštiti potrošača ( NN 41/14 ), pisani prigovori potrošači mogu se podnijeti na jedan od slijedećih načina:

1. Dostavom pisanog podneska putem pošte na adresu:
DEINDE d.o.o.
Dinka Šimunovića 25, 21000 Split

2. Dostavom pisanog podneska na e-mail: info@kutikula-frizerskaoprema.com

Odgovor na Vaš prigovor zakonski moramo dati u pisanom obliku najkasnije 15 dana od primitka prigovora.